Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak zrobić coś podobnego do tego ?

SiwyTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

fabula.png

Witam. Że tak spytam jak zrobić takie coś. I drugie pytanie gdzie mógłbym znaleźć jakiś tutorial by robić tego typu pracę.

Opublikowano

Hmmm...znając odpowiedzi przyszłych komentatorów uprzedzę ich B)
Coś takiego jak najbardziej robi się w Photoshopie bądź w GIMP'ie ( w to 2 wątpię)
Poradniki...czy znajdziesz do tego poradniki - nie byłbym taki pewien ponieważ w tym przypadku - ograniczają twórcę jedynie umiejętności oraz wyobraźnia.
Znając życie coś takiego można uzyskać brushami orientalnymi i nakładając na to odpowiednie style w Photoshopie bądź tekstury
Przede wszystkim - potrzebne są umiejętności gdzie przy robieniu takich pasków itp. są bardzo ważne.

5gubmKI.png

Opublikowano

Z tego co pamiętam to Jullieta lub Arisa (albo Wredna idk) PSD takiego hmmmm... loga? widziałem też w podobnym stylu nawigacje też :| dała, więc w poradnikach powinno być, ale szukać nie chce mi się za bardzo. W każdym bądź razie to chyba Metińska moda.

NE8h1XT.png

Opublikowano

Z tego co pamiętam to Jullieta lub Arisa (albo Wredna idk) PSD takiego hmmmm... loga? widziałem też w podobnym stylu nawigacje też :| dała, więc w poradnikach powinno być, ale szukać nie chce mi się za bardzo. W każdym bądź razie to chyba Metińska moda.

Hmm no to muszę poszukać oby jeszcze link działał ^_^ no to poczekam na jeszcze jakieś odpowiedzi i temat chyba będzie można zamknąć

PS: Oczywiście odpowiedzi związane z tematem xD

Opublikowano

To akurat jest banalnie proste do wykonania.

Trzy rzeczy, które potrzebujesz:
1. Adobe Photoshop
2. Ciekawe kształty lub brushe (pędzle) tzw Ornaments, do wyszukania np na DeviantArt.

3. Ciekawe style warstw (photoshop styles).

Tworzysz brushami lub kształtami jakiś ciekawy obiekt, na to nakładasz styl warstwy i tyle. Żadna filozofia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...